طراحی لوگو با وکتور/تفاوت وکتور و پیکسل

گروه طراحان آپامه تمامیه طراحی های خود را بر اساس طراحی با وکتور و به صورت برداری انجام میدهد تا مشتریان عزیز بتوانند از لوگو و برند اختصاصی خود در تمام زمینه ای کاری (مثل:مهرسازی ،تابلوسازی، چاپ در ابعاد وسیع و…)استفاده کنند.

 

تفاوت بین تصاویر پیکسلی و وکتوری چیست؟

 

تصاویر پیکسلی:

نام پیکسل ترکیبی از دو واژه انگلیسی “picture” و “element” هست . پیکسل به چیدمانی از نقاط مربعی شکلی گفته می شه که یک تصویر را تشکیل میدن . هر کدوم از این نقاط دارای یک رنگ خاص هستن و با قرار گرفتن تعداد زیادی از اون ها در کنار هم تصویری با کیفیت بالا به دست می آید.

این نقاط بسیار کوچک هستن و تنها با بزرگ نمایی تصویر، قادر به دیدن پیکسل ها خواهید بود. البته این را در نظر داشته باشین که در حالت بزرگ ‌نمایی تنها ابعاد ظاهری تصویر تغییر می کند ولی رزولوشن (قدرت تفکیک پذیری تصویر) ثابت باقی می‌ماند. رزولوشن را با dpi نشون میدن .

وقتی یک تصویر رو دو برابر بزرگ می کنیم ، پیکسل‌ها هم به اندازه دو برابر بزرگ می‌شوند. در این حالت تعداد نقاط در هر اینچ نصف می‌شود. هرچه تصویر را بزرگتر کنید، پیکسل‌ها بیشتر به چشم می‌آیند، تصویر جزئیات خود را از دست می‌دهد و لبه های آن دندانه دار می شوند.

در اینجا بزرگترین کاستی تصاویر پیکسلی آشکار می‌شود. در تصاویر پیکسلی نمی‌توان بدون کاهش کیفیت تصاویر، اندازه تصویر را بزرگ تر کنیم. از طرف دیگر هرچه فایل ما بزرگتر و کیفیت آن بهتر باشد، حجم فایل بالاتر خواهد بودر ارسال ایمیل با مشکد. این موضوع ما را ل بزرگی روبرو می‌کند. البته تصاویر پیکسلی برتری‌های زیادی  هم دارند .

شما می‌توانید با جزئیات بسیار زیادی تصویر خود را نمایش دهید، که البته این موضوع به بالا بودن رزولوشن تصویرشما نیز بستگی دارد. در هنگام کار با تصاویر بیت‌مپ شما قادر هستید بر روی هر پیکسل جداگانه کار کنید و گستره رنگ زیادی ایجاد کنید.

در زمینه کار با تصاویر پیکسلی، فرمت‌های گسترده‌ای وجود دارند که قابل ویرایش در اکثر نرم افزارهای گرافیکی رایج می‌باشد.

از شناخته شده ترین فرمت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

TIF، JPG، BMP، PNG، PSD، GIF

شناخته شده‌ترین نرم‌افزارهای کاربردی در این زمینه:

Photoshop, Photo Paint

گرافیک های وکتوری(برداری)

واژه وکتور را احتمالا خیلی از شما در کلاس ریاضیات شنیده اید. در گرافیک وکتوری (برداری) تصویر در قالب مجموعه ای از مشخصات هندسی مانند نقاط، خطوط، منحنی ها، دایره ها و چند ضلعی ها ذخیره می شود. در گرافیک وکتوری برخلاف گرافیک پیکسلی که در آن تصویر به صورت مجموعه ای از پیکسل ها ذخیره می شود و رنگ هر پیکسل به طور جداگانه ذخیره می شود، از خطوط و منحنی هایی به نام بردار تشکیل شده اند که در آن اطلاعات راجع به رنگ و سایز به صورت ریاضی تعریف می شوند.

اجزای این تصاویر را می توان بدون از دست دادن کیفیت به راحتی جا به جا کرد و تغییر اندازه داد. این تصاویر مستقل از رزولوشن هستند و شما می‌توانید آنها را بزرگ و کوچک کنید و در هر رزولوشنی بدون از دست دادن جزئیات و وضوح تصویر، آنها را چاپ کنید.

به عنوان مثال این روش در طراحی لوگو و نماد خیلی مورد استفاده قرار می گیرد.

البته این را در نظر داشته باشید که در این روش از طراحی، فقط تصاویری با جزئیات کمتری در مقایسه با پیکسل می توان به دست آورد و افکت های تصویری مانند سایه و انعکاس باید با اضافه کردن اجزا تصویری جداگانه مجددا طراحی شوند. فرمت هایی که در اختیار شما هستند معمولا نرم افزارهای مخصوصی احتیاج دارند. به عنوان مثال می توان از Adobe Illustrator نام برد.

 

فرمت ها: EPS، AI، CDR، WMF، PDF

از Adobe Illustrator، Corel Draw و Macromedia Freehand نیز می توان به عنوان شناخته شده ترین نرم افزارهای گرافیکی نام برد.

 

تفاوت بین این دو نوع تصویر:

۱-    تصاویر Bitmap در کامپیوتر به صورت پیکسل-پیکسل ذخیره می‌شوند یعنی هر عکس به تعدادی قسمت کوچک به نام پیکسل تقسیم می‌شود و اطلاعات هر پیکسل ذخیره می‌شود، اما تصاویر Vector با استفاده از معادلات ریاضی رسم می‌شوند. (به طور مثال در برنامه‌نویسی با توابع مربوط به رسم خط بگوییم از نقطه ۳و۳ تا ۱۰و۱۰ یک خط رسم شود)
۲-    از آنجا که در Bitmap اطلاعات هر پیکسل ذخیره می‌شود حجم این نوع فایل‌ها بسیار حجیم‌تر از فایل‌های Vector است.
۳-    از آنجا که Vector بر اساس فرمول هر بار نقاشی می‌شود و بستگی به پیکسل ندارد با بزرگ‌تر کردن عکس، کیفیت آن‌ها هیچ تغییری نمی‌کند. اما با بزرگ‌تر شدن تصاویر نوع Bitmap کیفیت آن‌ها کاهش می‌یابد و در اصطلاح گفته می‌شود تصویر Pixelate می‌شود.
۴-    تصاویر Bitmap معمولاً از طریق دستگاهی به نام Scanner یا دوربین دیجیتال از حالت آنالوگ به حالت دیجیتال تبدیل می‌شوند پس معمولاً تصاویری طبیعی و واقعی (real) هستند اما تصاویر Vector توسط کامپیوتر ایجاد شده‌اند و هر چند ممکن است بسیار شبیه به تصویر واقعی باشند اما واقعی و طبیعی نیستند. تصاویر Vector معمولاً برای طراحی طبیعی و لوگو استفاده میشود.

تفاوت پیکسل و وکتور

 

 

طراحی لوگو اختصاصی برند شما
طراحی امضا اختصاصی نام شما
طراحی انواع طرحهای گرافیکی

پیج ما را در اینستاگرام دنبال کنید

امضا فارسی
پروژه ها
apamehgraph

طراحی امضا فارسی

امضا اسم امید به صورت برندسازی با امضا سفارش طراحی امضا   ۰۹۳۵۶۹۳۰۷۲۶ واتساپ

قالب اینستاگرام
پروژه ها
apamehgraph

طراحی قالب اینستاگرام

قالب اینستاگرام با قابلیت گذاشتن تصویر با گوشی   سفارش طراحی قالب ۰۹۳۵۶۹۳۰۷۲۶ واتساپ